Záhadné podzemní prostory
Záhadné podzemní prostory

Přijal jsem pozvání na natáčení s názvem ZE SKLEPENÍ NA VRCHOL a prohlédl jsem si záhadné chodby v Krupce a byl jsem velmi překvapen co jsem viděl.                                                                                                                                  V těchto místech se nacházel původně poplužní dvůr, později tvrz Šejnov / Šajn (Zur Scheune), která chránila přístup ke hradu Krupka. Přibližně v půli cesty k hradu Krupka stála další tvrz Starý Dvůr (Althof), jejíž pozůstatky stojí dodnes. Přesný vznik tvrze není znám, předpokládá se, že to mohlo být někdy mezi lety 1310 a 1330. Během husitských válek však byla tvrz značně zničena a až po husitských válkách byla obnovena. Do dnešních dnů se z tvrze zachovaly jen její rozsáhlé podzemní prostory.

Sklepní prostory se táhnou až za dnešní restauraci Na Střelnici (zatím cesta nebyla nelezena). Dle pověstí by měly vést až na hrad Kyšperk a pod baziliku Panny Marie Sedmibolestná. To se však nikdy nepotvrdilo. Za studené války sloužilo podzemí jako kryt CO a v 90. letech minulého století, zde byla žampionárna. Dnes prostory vlastní Pavel Kmeč - majitel agentury DanceMission.CZ a každým dnem se snaží sklepení vylepšovat. Jsem rád, že jsem mohl být u toho a přeji vše dobré! Král Erfot

Paranormální výlet pro odvážné.


Pokud se zajímáte o paranormální jevy, zkuste navštívit Branišovský les u Českých Budějovic, který je hned vedle místního velkého sídliště Máj. Hodně lidí zkusilo spáchat v tomto lese sebevraždu. Některým se to za zvláštních okolností nepovedlo. Někdo cítil podivné stavy. Někdo viděl podivné přízraky, nebo slyšel divný hlas. Není jasné, zda i v tomto sídlišti zadlužení obyvatelé sahají k experimentálním drogám, nebo se zde opravdu dějí podivné věci. Místní lidé se tomuto místu snaží vyhnout, možná se jen bojí přepadení od bezdomovců a nebo opravdu podvědomě reagují na nějakou anomálii v tomto lese. Prý procházka Branišovským lesem působí hodně zvláštně a strašidelně. 

Pokud vás zajímají autentická videa z cest, nástrahy cestování i osobní vítězství, pak jste tu správně. Vítám vás !

Naše putování vůbec není brnkačka. Podařilo se nám sejít z vyznačené trasy, spali jsme pod širákem a potkali jsme hned několik divokých zvířat. Všechny tyhle momenty se nám podařilo natočit nebo vyfotit. Tenhle blog vás bude bavit!

Tipy na výlet na magické Rajnišovy rozhledny.


Architekt Martin Rajniš postavil velké množství zajímavých vyhlídek a rozhleden ze kterých se Vám zatočí pěkně hlava. Různé tvary šroubovic, spirál a důmyslných tubusů sloužících jako rozhledny. Některá místa jsou magická a dávají vám sílu a nutkání rozhlédnout se po kraji a vystoupat až na nejvyšší bod rozhledny. Zde je několik tipů na super výlet. Rozhledna Doubravka- Praha- Kyje- 254 m.n.m. Je to jakási trojnožka na které bylo použito 7 km akátových kmenů a různé ocelové konstrukce a dubové a modřínové kmeny a z točitého schodiště se Vám zamotá dobře hlava. Vstupné je zde zdarma. Další tip je třeba rozhledna Máminka postavená v Krušné hoře na Hudlicku. je to asi 15 km od Berouna a je to kombinace trianglu a pochodně o výšce 33 m. Postavena je z modřínových lesů v nadmořské výšce 606 m.n.m. s výhledem na Klínovec, Ještěd i Šumavu. Vstup je zde zdarma. Chcete další zajímavé tipy na výlet zdarma? Lajkujte a sdílejte putování krále Erfota!  Články

Zde naleznete další zajímavé rozhledny a tipy na výlet!

Král Erfot doporučuje k Vaší návštěvě tyto zajímavé rozhledny.

Jihlava plná záhad.

Pokud Vás lákají paranormální jevy a záhady, navštivte Jihlavu. Zdejší podzemí je plné záhad. Veřejnosti je přístupná jen určitá část, jinak je pod městem přes dvacet kilometrů chodeb. Jejich účel není moc znám. Sklepy na potraviny a odvodnění města uvádějí někteří badatelé. Natáčelo se zde také plno reportáží. Například o záhadné svítící chodbě. V roce 1997 natočila kamera v podzemí záhadný stín. Mnoho lidí v podzemí vidělo podivné stíny, nebo divné zvuky. Zkuste i vy prozkoumat zdejší podzemí.